Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IRINA BUL14
IRINA BUL14
19 juin 2008

ТРЕНИРОВЪЧЕН ЛАГЕР КИНГДАО, КИТАЙ

Пристигнахме в Кингдао преди няколко дни, които изминаха страхотно бързо в приготовления на материалната част, уреждане на треньорската лодка и опит за преодоляване на часовата разлика. Тренировъчният лагер ще продължи 15 дни - до 29 юни.

Времето тук е топло и много влажно. През вчерашния ден имаше гъста мъгла и нямаше никаква видимост на десетина метра разстояние. Вечерта валя проливен дъжд. Днес мъглата се разсея, но небето все още беше покрито с гъсти облаци.

Вятърът е много непостоянен, с променливи посоки и разлики в скоростта от 2 до 15 възела. Течението е много силно и посоката му, по време на вчерашната тренировка, беше срещуположна на тази на вятъра. Огромната дълга океанска вълна, характерна за Кингдао, идваше също срещуположно на ветровата посока. Като цяло условията за ветроходство тук са много специфични. Определено нямат нищо общо с условията за ветроходство на Черно море. Който смята, че подготовката за предстоящите игри може да се осъществи в България, е в голяма грешка.

На място, от седмица вече тренират всички чуждестранни отбори. Тук са Барбара Кендал, Александра Сенсини, Джесика Крисп, Фаустин Мерет....и редица други елитни конкурентки. При мъжете Жулиен също срещна конкуренциата си за Олимпииските игри в пълен състав.

DSC_0213

Първата тренировка беше доста изтощителна. Три часа и половина на вода бяха доста, но научихме много нови неща благодарение на Кристоф Боте. Бивш състезател в Олимпийски уиндърф клас, Кристоф е треньор-консултант на свободна практика. Помагал е на редица състезатели: треньор на тунизийски национален отбор за 2003-2004, през 2007 и 2008 работи с Полин Перан /Франция/, Зигрид Ронделез /Белгия/ и Доминик Валее /Канада/.

По време на тренировъчния лагер в Киндао, Кристоф работи с мен и още две момичета: унгарката Диана Детре и американката Нанси Риос. Съвместната ни работа с Кристоф е ценна възможност да попълня липсващите детайли от подготовката си в техническо и тактическо отношение, на самото място на провеждане на Олимпийските игри. Освен това, присъствието на треньора на вода осигурява сигурността ни по време на тренировките. Често силата на течението, тук в Кингдао, превъзхожда силата на вятъра и има опастност спортистът да срещне голяма трудност при завръщането си на брега, ако не разполага с придружаващата го треньорска лодка.

Нямам възможност да ползвам помощта на българския национален треньор Я. Колев / от БФ Ветроходство не желаят да заплатят разноските/. За щастие успях да организирам този „авариен план”: разделяйки разходите по пътуването и хонорарите за треньор на 3 с останалите две момичета, сумата става приемлива.

Благодаря от сърце на родителите си и Жулиен за авансираните от тях средства, които ми позволиха да осъществя този лагер в Кингдао!!!

Повече снимки във фотоалбума.

Publicité
Commentaires
IRINA BUL14
Publicité
Archives
Publicité