Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IRINA BUL14
IRINA BUL14
19 mars 2008

Днешният състезателен ден беше доста труден,

Днешният състезателен ден беше доста труден, отново слаб и непостоянен вятър. Гонките се развиха относително добре, като се има в предвид че беше трудо да се определи в коя част на дистанцията има малко повече вятър. Вариантите се сменяха всяко качване, което предполагам че се дължеше на борбата между остатъците от вчерашния вятър и морският бриз.

На първата гонка допуснах грешка в момента когато се разминавах с белгийката и леко докоснах сърфа и в задната част. Тъй като бях на ляв халс, според правилата допусках нарушение и затова веднага се завъртях на 360°, коригирайки грешката си. Това ме забави малко и загубих няколко места.

Дистанцията беше съкратена поради изтичащото време за финал на първата състезателка и финалът изместен срещу вятъра. Финиширайки, българската ми конкурентка Мавродиева допусна същата грешка, не даде предимство на идваща на десен халс състезателка. Получи се контакт между двата сърфа и въпреки че състезателката с предимство извика „протест”, Мавродиева не поправи грешката си и по тови начин спечели няколко места. Финиширах в непосредствена близост и станах свидетел на ситуацията. За да не дисквалифицират съотборничката ми, която и без това не се справя много убедително в регатата, отказах да свидетелствам. Това е малък жест от моя страна, който обаче правя за първи и последен път, защото правилата важът за всички и трябва да се спазват за да има феърплей.

Втората гонка беше по-добра. Финиширах 19 та, отново първа българка и с това увеличих преднината си в точките на повече от 60. Запазих и 17 то място във временното класиране.

Доволна съм и гледам напред към утрешния ден, когато ще се проведът последните 2 гонки от регатата, преди финалната гонка.

Publicité
Commentaires
IRINA BUL14
Publicité
Archives
Publicité