Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IRINA BUL14
IRINA BUL14
26 mai 2008

Завърши международната ветроходна регата от 1 ви

nl0660

Завърши международната ветроходна регата от 1 ви ранг „DELTA LLOYD REGATTA”, която се проведе през изминалата седмица в Медемблик, Холандия. Щастлива съм от постигнатите резултати: участие във финалната гонка и 7 мо място в крайното класиране в олимпийския клас RS-X жени. През изминалите пет дни на регатата преобладаваха разнообразни метрологични условия, като предимно доминираха слабите ветрове. Последната, така наречена „медал рейс” се проведе обаче при сила на вятъра 20-25 възела. Финиширах 4 та, само на няколко секунди след Европейската шампионка Марина Алабау /Испания/. На този интернет адрес можете да видите и GPS проследяване на финалната гонка: http://www.deltalloydregatta.org/2008v2/tracking.asp.

Класирането показа прогреса ми в техническо и тактическо отншение не само при слабите ветрове/които се очакват в Пекин/, но и при по-екстремните кондиции. На тази последна преди Олимпиадата регата беше много важно да се види нивото на конкуренцията и съответно нивото на моята подготовка. Резултатите са обнадеждаващи и показват, че е имам реалната възможност да се боря за класиране във финалите на предстоящите Олимпийски игри. Крайното класиране в регатата в клас RS-X е: Първо място за Жулиен Бонтон /Франция/, второ за Дориан Ван Ризелберге /Холандия/ и на трето място е Том Ашли /Нова Зеландия/. При жените първа е Марина Албау /Испания/, втора Барбара Кендал /Нова Зеландия/ и трета Бланка Маншон/Испания/.

Регатата е последното ми участие в голямо състезание преди Олимпиадата. Подготовката за Игрите продължава с 15 дневен лагер в Киндао, Китай през втората половина на месец юни. Това ще е един вид „разузнавателен” лагер, който ще ми позволи да се запозная от близо с характерните ветрове и специфичните течения на самото място на провеждане на Олимпийската регата. Освен това ще ми позволи да се подготвям заедно с едни от най-добрите състезателки в класа. След това, до заминаването за Киндао края на месец юли, ще тренирам в залива на Ла Бол, Франция, недалеч от мястото където живеем със съпругът ми Жулиен. Изборът е на това място е свързан със наличието на сходни условия /вятър и течение/ с условията за ветроходство в Китай, както и възможността да тренирам със силни спаринг партньори като Полин Перан /четвърта на Европейското п-во 2008/. Да остана за повече от седмица в къщи ще ми позволи и да „заредя батериите си” , от което определено имам нужда / от януари, всеки месец пътувам за участие в международно състезание/. В оставащите два месеца до началото на Олимпийските игри ще акцентирам върху всички аспекти от подготовка си: техника, тактика и физическа подготовка под контрола на треньора си Жан-Клод Менар и съветите на националния и мой клубен треньор Явор Колев.

Publicité
Commentaires
IRINA BUL14
Publicité
Archives
Publicité