Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
IRINA BUL14
IRINA BUL14
18 novembre 2007

ПЪРВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ОУКЛАНД

Въпреки че сме участвали на състезания в Нова Зеландия и друг път и пейзажът наоколо ни е познат, този „малък зелен остров” е пълен с изненади. Всеки квартал на Оукланд е различен, повечето са разположени по крайбрежието и имат невероятен изглед към океана. Хълмистата местност позволява на повечето къщи панорамна морска гледка или в най-лошия случай - късче син океан. DSC02066

Настанихме се в малък апартамент, намиращ се в квартал на Оукланд наречен Castor Bay. Нашият приятел JP Tobin ни помогна да намерим това жилище под наем. Относително близко разположено до клуба организатор на Световното п-во Neil Pryde RS:X 2008 и на сравнително добра цена – имайки в предвид скромния ни семеен бюджет.

Тренировките започнаха след няколко дни аклиматизация. Имайки в предвид 12 часовата разлика, първите няколко дни с Жулиен полагахме доста усилия да не заспим през деня. Сутрин се събуждахме в 5 30 часа и денят започваше доста по рано от обикновено. Седмица по-късно нещата се нормализираха и вече започнахме да тренираме сериозно, следвайки тренировъчния план на Jean-Claude Menard-нашия треньор физическа и психологическа подготовка. Условията са тренировка са чудесни: Ветроходният клуб Тakapuna се намира на 10 минути с кола или около 20 минути с колело. На 5 минути от апартамента разполагаме с модерно оборудвана фитнес зала. Наоколо хълмистата местност е чудесна за кросове или колоездене.

В клуба има на разположение безкабелна интернет връзка Wi Fi, благодарение на която успяваме да поддържаме връзка с ръководството на спортен ветроходен клуб ЛАЗУР Варна и с нашия клубен и български национален RS:X треньор Явор Колев.

Тук бих искала да се възползвам от възможността и да изкажа благодарността си към всички „Лазури”: г-жа Щумпф, Доктора, треньорите Явор Колев и Христо Топалов и всички членуващи в клуба сърфисти, както и към нечленове на клуба, оказвали своята подкрепа и топло отношение през всичките тези години на моята спортна кариера. Благодаря и на семейството ми, съпругът ми, моите родители и сестричката ми за вярата в мен, въпреки трудностите съпътстващи ме по пътя към по-добри спортни резултати.

LOGO_LAZUR1

Publicité
Commentaires
IRINA BUL14
Publicité
Archives
Publicité